Zapiekanki na szybko

Jeżeli jesteś głody, ale nie masz za bardzo czasu na przygotowanie pełnoprawnego obiadu to dobrze trafiłeś bo mam dla ciebie przepis na takie jedzenie, które po pierwszym spróbowaniu na stałe zagości w twoim jadłospisie. Mowa tutaj o zapiekankach mojego autorstwa i nie będą to takie zapiekanki o jakich z pewnością pomyślałeś i jakie znasz z różnych straganów rozstawionych po mieście. Do przygotowania tego dania będziesz potrzebował dwóch świeżych kajzerek, dwóch wieprzowych parówek (lub drobiowych, zależy od tego co lubisz ), żółtego sera (najlepiej goudę, ale na dobrą sprawę każdy inny też się nada), ogórka oraz pasty z suszonych pomidorów jaką można dostać w dużych marketach. Bułki kroisz na pół i każdą z części smarujesz dokładnie pastą z pomidorów, następnie układasz na nich parówkę pokrojoną w serdelki. Kolejny krok to przykrycie ich plasterkami sera i wrzucenie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekanki by były gotowe potrzebują niewiele czasu, maksymalnie jakieś 3-4 minuty, będziesz wiedział, że to już gdy ser będzie odpowiednio stopiony. Gdy położysz gorące bułeczki na talerzu nie zapomnij dodać do nich ogórka, tak po cztery plasterki na każdą z połówek. Górę możesz polać jakimś sosem np. czosnkowym lub ketchupem. Tak w 10 minut przygotowałeś pyszne i odżywne danie, gratulacje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>