Warzywa z własnego ogródka

Jestem wielbicielem naturalnych produktów i niemalże wszystko czego używam w kuchni produkuję we własnym zakresie. Jest mi o tyle łatwo bo mieszkam na wsi i dodatkowo prowadzę gospodarkę rolną więc mam wszystkiego pod dostatkiem. Jednakże dobre warunki do uprawy to nie wszystko jeszcze trzeba dobrze się tym wszystkim zająć. Na swoich polach uprawiam w głównej mierze pszenicę, ale najważniejszy jest mój ogródek gdzie rosną przeróżne warzywa, których używam później w kuchni. Jedno trzeba stwierdzić takie jedzenie jest o wiele smaczniejsze i zdrowsze od tego co można spotkać na półkach sklepowych, ale nie ma co się dziwić skoro osobiście nie używam żadnych szkodliwych nawozów czy nie stosuję jakiś złych technik, które na celu mają tylko iście w ilosć a nie w jakość. Takie pomidory, papryka czy też ogórki z mojego podwórka smakują jak miód, cud i orzeszki i są nieporównywalnie lepsze od tych hodowanych przez wielkie koncerny liczące tylko i wyłącznie na jak największy zarobek. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy mają możliwość uprawiania ogródka i własnych warzyw, ale nic nie stoi na przeszkodzie by zaopatrywali się w nie u tych wszystkich osób, które nie mają z tym problemu i wręcz cierpią na nadmiar warzyw.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>