Smażenie

Z założenia smażenie nie kojarzy się z niczym zdrowym, ale tego smaku na pewno nigdy nie zapomnimy, dlatego nie ma się, co dziwić, że tak wiele osób jednak skusi się na smażenie mięsa czy warzyw. Jeśli jeszcze smażymy na oleju z oliwek to nie jest źle, ale jeśli mamy bardzo głęboki tłuszcz byle, jakiej jakości to nie będziemy się po takim jedzeniu dobrze czuć. Skoro już jesteśmy miłośnikami takiego jedzenia to trzeba, chociaż odrobinę zadbać o to żeby nasze zdrowie nie było aż tak zagrożone. Oznacza to, że trzeba będzie dotrzeć do przepisów, z których będzie można wybrać takie, które są dla nas najlepsze. Smażenie oznacza dla naszego organizmu spore obciążenie. To, dlatego później mamy problemy z nadwagą i wysokim cholesterolem. To z niczego się przecież nie bierze i każdy o tym wie. Wybierając schabowego czy kotleta mielonego trzeba mieć świadomość, że to wszystko jest niesamowicie kaloryczne. Taki syty obiad może mieć tyle kalorii ile wynosi nasze dzienne zapotrzebowanie. Człowiek może wszystko jeść, ale musi mieć do tego umiar. Jeśli się go nie ma to bardzo szybko i to w młodym wieku zaczną się u nas problemy zdrowotne. Czy aby na pewno tego chcemy? Jedzmy, delektujmy się smakiem, ale i dbajmy o siebie.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>