Ryba smażona

Smażona ryba to danie, które można zaliczyć do tych bardziej ciężkich. Nie powinniśmy za często takiej ryby zjadać, bo to może szkodzić naszej wątrobie i trzustce. Nikt nie mówi, że raz na jakiś czas taka ryba będzie nam szkodziła. Bardzo często kupujemy mrożone ryby, które później trafiają na patelnie. Lepiej byłoby kupić ryby świeże, ale wiele osób nie ma takiej możliwości. To, dlatego nad morzem w czasie wakacji w sklepach, w których można kupić ryby prosto z kutra ustawiają się bardzo długie kolejki. Widać, że ludzie są tego spragnieni, bo, na co dzień nie mają możliwości przygotowywania takiej ryby. Rybę smażoną jemy też w lokalach gastronomicznych. Niestety nie za bardzo wiemy, w jaki sposób była przygotowywana i na jakim tłuszczu była smażona. Jeśli był to głęboki tłuszcz to można śmiało powiedzieć, że taka ryba jest bombą kaloryczną. Lepiej się dwa razy zastanowić zanim zamówimy właśnie takie danie. Bardzo często źle się po nim czujemy, bo to było zdecydowanie za dużo dla naszego biednego organizmu

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>