Potrawa w chińskim stylu

Pracuję w restauracji i na co dzień mam styczność z jedzeniem. Knajpa, w której zajmuję stanowiska pomocnika kucharza serwuje kuchnię chińską i dzięki temu u siebie w domu też jestem w stanie przyrządzić jakieś orientalne danie a wiadomo, że będzie to o wiele tańsze niż wybranie się na obiad do restauracji. Zdecydowanie bardziej wolę ryż od makaronu i jak mam sam dla siebie przygotować posiłek wybieram tą pierwszą opcję. Dodatkowo ryż gotuję w bulionie by nadać mu fajnego posmaku i to będzie dla ciebie cenna wskazówka przy gotowaniu czegokolwiek co będzie wymagało ryżu. Jako, że na mięso z kaczki mogę pozwolić sobie bardzo rzadko dobrym rozwiązaniem jest dobra i poczciwa pierś z kurczaka, która nie należy do najdroższych. Teraz masz wybór czy mięso zaserwować ugotowane czy usmażone, według mnie drugi wariant jest o wiele lepszy i mięso jest smaczniejsze. Taka kuchnia najlepiej smakuje na ostro więc wyposaż się w orientalne przyprawy, które odpowiednio podniosą poziom ostrości w twoim daniu. Usmaż kurczaka na rozgrzanym oleju i dolej do niego sos sojowy, po tych czynnościach nałóż do miseczki ryż i wymieszaj go ze złocistym kurczakiem. Tę potrawę powinno się jeść pałeczkami, ale jako, że żyjemy w Polsce śmiało możesz korzystać ze standardowego widelca.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>