Pomidory w śmietanie

Jeśli mamy własne pomidory to na pewno warto zrobić je w śmietanie. Jeśli kupujemy pomidory to warto je bardzo dobrze umyć albo jeszcze lepiej będzie zdjąć z nich skórę. Niestety te kupne nie są najlepsze, ale przecież nie każdy z nas ma możliwość przygotowania własnych pomidorów. Jeśli mamy już gotowe pomidory to teraz trzeba będzie je pokroić. Można to zrobić na większe albo mniejsze kawałki. Znajdziemy teraz takie naczynie, w którym będą one się miesiły i do którego będzie można wlać jeszcze śmietany. Oczywiście dla poprawienia smaku dodajemy pieprz i sól. To już każdy musi sam wybrać ilość, ale ważne żeby to było smaczne. Dla osób, które są na diecie i nie chcą używać śmietany jest alternatywa. Można po prostu zastosować mleko. Może smak nie będzie już taki sam, ale na pewno nadal będzie to pożywne. Jeśli pomidory zaczynają się pojawiać i są one z naszego kraju to pora kupować je bardzo często. Są one źródłem potasu, który odpowiada za nasze serce, a więc osoby, które mają z nim problemy mogą na spokojnie jeść pomidorów bardzo dużo. Oczywiście byłoby dobrze gdybyśmy do tego mieli świeży chleb z masłem. To będzie takie dopełnienie całości naszego smaku, na którym tak nam wszystkim zależy.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>