Kurczak w sosie serowo-śmietanowym

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym jest czymś wybitnym i wątpię żebym do tej pory zjadł coś lepszego od tej potrawy. Wiele osób korzysta przy tym daniu z tak zwanych „torebek”, które można znaleźć na półkach sklepowych, ułatwiają one znacznie proces gotowania, ale raz, że są niezdrowe a dwa można lepiej to zrobić własnym sumptem. Proces przygotowania tej potrawki zacznij od gotowania makaronu bowiem w międzyczasie możesz robić inne rzeczy i w ten sposób zaoszczędzisz sporo czasu. Po tym jak wstawisz wodę na makaron zabierz się za krojenie wszystkich składników. Cebula idzie na pierwszy ogień, pokrój ją w małe kawałeczki i wrzuć na rozgrzany olej. W następnej kolejności zabierz się za kurczaka i najlepiej będzie jak pokroisz go na małe części i doprawisz go ulubionymi przyprawami jeszcze zanim wyląduje on na patelni. Teraz w osobnym garnku (najlepiej jakimś niedużym) przygotuj sos z śmietany i sera. Śmietankę 30% wlej do gara a później zetrzyj do niego na bardzo drobne kawałeczki ser i zacznij całość gotować. Gdy ser dobrze się rozpuści i nie będzie żadnych grudek dopraw sos solą, pieprzem, czonskiem i bazylią. Teraz zawartość garnka wlej na patelnię i całość dobrze ze sobą wymieszaj. Danie podawaj z makaronem penne lub świderkami. Smacznego!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>