Gotowany makaron

Ugotowanie makaronu nie jest skompilowane, ale nie można przesadzić z czasem. Jeśli wrzucamy makaron do gotującej wody to sprawdzajmy czas, jaki pozostał do zakończenia gotowania. Jeśli za późno wyjmiemy taki makaron to całkowicie nam się rozgotuje i o ile do zupy może on być o tyle dodawanie go do potraw mięsnych nie będzie najlepszym rozwiązanie. Jeśli ktoś ma czas i nie spieszy się z makaron to można go w łatwy sposób przygotować. Gotujemy go przez kilka minut i wyłączamy. Odstawiamy na bok w garnku i po kilkunastu minutach jest on gotowy. To prosta metoda, która oszczędza energię i nasze pieniądze. Trzeba jednak mieć na to czas, bo jeśli zapomnimy o makaronie to też może nam się rozgotować i nie będzie smaczny. Do wyboru mamy różnego rodzaju makarony. Możemy znaleźć makaron rurki, kokardki, świderki i wiele innych. Wybierając makaron trzeba wiedzieć, jakie danie chcemy przygotować, a wtedy dopasujemy go idealnie. Jeśli to ma być sos to na pewno rurki będą tutaj bardzo dobrym rozwianiem, które przyniesie najlepsze efekty. Do zupy mogą być świderki, a do rosołu obowiązkowo nitki. Oczywiście każdy gotuje taki makaron, jaki chce, bo przecież to my będziemy go zjadać na obiad czy na kolacje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>